Vizite de studiu

 

 

Scopul vizitelor de studiu a fost documentarea si schimbul de experienta asupra unor sisteme similare de e-administratie, aflate in exploatare sau dezvoltare.

Institutiile vizate au fost cele care au implementat astfel de sisteme de e-administratie si/sau care au gestionat aplicatii specifice domeniului, la nivel local (in primarii, consilii locale etc.) sau national.

Pe parcursul vizitei de studiu, echipa de proiect a interactionat cu expertii institutiei respective (specialisti IT) pentru prezentarea aplicatiilor si platformelor dezvoltate/gestionate, precum si pentru intelegerea modului in care au fost construite si a functionalitatilor pe care acestea le includ.

 

In cadrul vizitei, s-au avut in vedere urmatoarele aspecte:

  • modalitatea prin care au fost implementate serviciile (finantare proprie sau finantare din proiecte);
  • legislatia care a condus la implementarea serviciilor electronice;
  • cazuri de bune practici in administratia publica cu privire la serviciile electronice implementate pentru cetateni;
  • gradul de dezvoltare al structurilor/departamentelor IT din institutia respectiva;
  • echipamentele informatice utilizate in cadrul institutiei publice;
  • masurile care ar conduce la eficientizarea activitatii din cadrul institutiei respective.


Rezultatele schimbului de experienta au fost utilizate in etapele de elaborare a modelului institutional pentru reteaua de centre de competenta in domeniile e-Administratie, e-Guvernare si e-Democratie, in elaborarea finala a curriculei si in propunerea de act normativ privind functionarea si asigurarea sustenabilitatii retelei de centre de competenta dupa incheierea proiectului.
 

Vizita de studiu - Germania

 

Vizita de studiu a avut loc in perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2014 in orasul Berlin. Obiectivul vizitei a fost documentarea asupra solutiilor/aplicatiilor de e-Administratie utilizate/dezvoltate la nivelul administratiei publice centrale si locale - mod de implementare, functionalitati etc.

 

 

Vizita de studiu - Olanda

 

Vizita de studiu a avut loc in perioada 6 - 12 aprilie 2014 in orasele Enschede, Utrecht, Haga. Obiectivul vizitei a fost documentarea asupra solutiilor/aplicatiilor de e-Administratie utilizate/dezvoltate la nivelul administratiei publice centrale si locale - mod de implementare, functionalitati etc.

 

Find us on Facebook

 
 

Calendar

Ianuarie 2021
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum

Intalnire de lucru

Eveniment de promovare

Sesiune de instruire

Focus grup

Vizite de studiu

Mai multe evenimente

Link-uri utile

 

Newsletter